papa lalo

Help with pneumatics - Arocs Mercedez

Recommended Posts

Ive just assembled the arocs mercedez truck. Wow its big but the pnematics dont work at all. Pumps on, slight movement but not enough power to lift anything. How does one know if the pump is putting out or mal functuioning or  valve mal functioning. Im frustrated a bit. Seems at best the pneumatics system is weak to begin with. Do the little blue pumps often cause trouble. It is a new set. Thanx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to Eurobricks @papa lalo :classic:

The first thing I would do is check for any kinks in the tubes.

Otherwise you can check is the pump is working by connecting it directly to a cylinder (with a single tube), and seeing if it can move it.

30 minutes ago, papa lalo said:

Do the little blue pumps often cause trouble?

Sometimes they can be a bit weak, but not when they are new.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could try to connect a cylinder directly to the hose from the pump.

if it's still weak, the problem is in the pump.

If it's strong, you should check your plumbing :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

If none of the above suggestions work, try rebuilding the crane to arrange the tubes better. Try following this video, I did and it helped me get the tubes in.

 

The timestamps you need are 9:25 and 12:49.

Good luck!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.