Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hello!

Great "exercise", and welcome back after your break. The TECHNIC axle connector hub with 4 bars as a fireplace is a very original use of parts, definitely worth remembering. :classic: Furthermore these are good close-up photos which are difficult to take for myself.

Cheers,

~ Christopher

Posted
Hello!

Great "exercise", and welcome back after your break. The TECHNIC axle connector hub with 4 bars as a fireplace is a very original use of parts, definitely worth remembering. :classic: Furthermore these are good close-up photos which are difficult to take for myself.

Cheers,

~ Christopher

Actually, that usage was seen in the Indiana Jones Jungle Duel set.

Posted

Great Moc! and (this may not have been intentional) but I like how your castle wall in a way separates between two worlds. The more down and dirty world of the wilderness, and the more formal and refined world of the castle :classic: At least that's what I thought :grin:

Posted (edited)

Very nice!

Teraz wersja dla Polaków: najbardziej podoba mi się ten mur, jest wykonany ciekawą techniką. Fontanna wraz z rzeźbą także fajna. Czas na krytykę: niestety, poza wspomnianymi smaczkami jest jałowo. Teren płaski jak deska, i to ze studami, oraz fatalny dobór minifigów są największymi wadami tej pracy. I jeszcze jedno: na przyszłość wklejaj na zachętę góra 3 zdjęcia. Jak ktoś ma słabe łącze, to dużo czasu upływa zanim to wszystko się wczyta. Po to jest galeria, żeby dokładniejsze zdjęcia oglądać w niej.

Ocen nie stawiam, bo to nie szkoła. A tak serio, i tak nie sugerowałbyś się nią przy poprawianiu tego MOCa. O ile w ogóle zechcesz go zmodernizować...

Ps: Opinia, że jestem trollem wyszła spod klawiatury osób które nie za bardzo znają mnie prywatnie. Więc nie radzę się tym sugerować.

Edited by Ryjek
Posted

I really like the camp outside the wall, very secretive and the character faces are great.

The fountain looks good and overall it's a great MOC, it's small enough to see everything but it resembles a larger castle in cutaway view.

:thumbup:

Posted
Nice job on the wall (although it could benefit from a window/slit in the straight section). I esp. like the fountain and the large tree. Neat scene overall.

Thanks.

Furthermore these are good close-up photos which are difficult to take for myself.

Thanks, too. :)

Actually, that usage was seen in the Indiana Jones Jungle Duel set.

Yeah... :tongue:

Great Moc! and (this may not have been intentional) but I like how your castle wall in a way separates between two worlds. The more down and dirty world of the wilderness, and the more formal and refined world of the castle :classic: At least that's what I thought :grin:

I also thought so. ;) Thanks.

Very nice!

Teraz wersja dla Polaków: najbardziej podoba mi się ten mur, jest wykonany ciekawą techniką. Fontanna wraz z rzeźbą także fajna. Czas na krytykę: niestety, poza wspomnianymi smaczkami jest jałowo. Teren płaski jak deska, i to ze studami, oraz fatalny dobór minifigów są największymi wadami tej pracy. I jeszcze jedno: na przyszłość wklejaj na zachętę góra 3 zdjęcia. Jak ktoś ma słabe łącze, to dużo czasu upływa zanim to wszystko się wczyta. Po to jest galeria, żeby dokładniejsze zdjęcia oglądać w niej.

Ocen nie stawiam, bo to nie szkoła. A tak serio, i tak nie sugerowałbyś się nią przy poprawianiu tego MOCa. O ile w ogóle zechcesz go zmodernizować...

Ps: Opinia, że jestem trollem wyszła spod klawiatury osób które nie za bardzo znają mnie prywatnie. Więc nie radzę się tym sugerować.

Let me say it in polish: Dzięki za komentowanie Ryjek, chociaż prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że kiedykolwiek zarejestrujesz się na EB. ;) Myślę jednak, że jeśli nie będziesz zbyt złośliwy dla tych gorszych prac (nie chodzi mi tylko o moje :) ), to dopasujesz się tutaj. Co do płaskiego terenu, to wiedziałem o tym, ale niestety nie mam w ogóle zielonych plate'ów, żeby porobić jakieś wzniesienia i tego typu rzeczy. Trawy się nie tilesuje, chyba, że to pole golfowe. ;) Minifigi, faktycznie, niezbyt nadają się do tego MOCa, chętnie dałbym na zewnątrz jakichś Forestmenów, ale żadnego nie mam. :P Co do zdjęć, to OK. Co do poprawy, to ja nigdy raczej nie poprawiam MOCów - wolę budować nowe; trochę inne, ale wykorzystujące uwagi z poprzedniego. Dzięki.

P.S. Lepiej zmień trochę podpis, bo to jedno słowo nie spodobałoby się adminom... :>

Excellent, but fleshies in Castle MOC? Nooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Heh, I will remember that note. :tongue:

Regards, Dr