Jump to content


Error in LDD- models loading incorrectly


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Canticleer blues

Canticleer blues

    Posts: 174
    Joined: 25-January 08
    Member: 2590

Posted 31 December 2012 - 06:58 AM

Hey guys; recently while using LDD 4.3.5 (835.4) on my Mac, I was trying to open up an older file of mine, one I hadn't opened for a few weeks.  The file is supposed to contain a group of minifigures, but I was instead greeted by this:

Posted Image

Posted Image
(Here's a few more images to show the rest.)  I then switched to the 'building guide' mode, which loaded the models but not their textures:

Posted Image

Posted Image
(Another shot.)   A subsequent program quit and reload seems to have fixed this file, but the problem is this isn't the first time the models have loaded incorrectly.  Does anyone know why this happens?
Wanderer of the cosmos, just shootin' by the stars...

#2 DLuders

DLuders

  • Technic Technician


    Posts: 5817
    Joined: 17-October 09
    Member: 7868
    Country: USA (WA State)

Posted 31 December 2012 - 02:41 PM

Posted Image

#3 Superkalle

Superkalle

    Posts: 6071
    Joined: 21-December 08
    Member: 4755
    Country: Sweden

Posted 31 December 2012 - 03:21 PM

It's the new LSD mode :grin:

Seriously though, can you share the LXF? I doubt is reproducable on PC, but it's worth trying :sweet:

#4 Rolf

Rolf

    Posts: 64
    Joined: 30-October 12
    Member: 32751

Posted 31 December 2012 - 07:49 PM

That arrow minifig.... new superhero? ;)

#5 Canticleer blues

Canticleer blues

    Posts: 174
    Joined: 25-January 08
    Member: 2590

Posted 03 January 2013 - 04:08 AM

@Superkalle: Here's the .lxf as requested, but I really think the problem would be in the program itself and not the file; I seem to recall reading here that the Mac version of LDD has quite a few problems such as disabling some of the graphical preference options and slowdown when loading even small files.  Perhaps this error is related to that, since it's not the file itself that's affected (i.e. it doesn't say that the file is corrupted) but just how it's displayed once it finishes loading.  And if that theory is true, might the LDD team know something about why this happens on Macs?
Wanderer of the cosmos, just shootin' by the stars...

#6 Superkalle

Superkalle

    Posts: 6071
    Joined: 21-December 08
    Member: 4755
    Country: Sweden

Posted 03 January 2013 - 12:16 PM

Like you gussed, the problem is not in the LXF - it opens fine here.
Can you share some more info about your MAC-setup (version, driver info etc etc).




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users